2015 Atölyeler

Home > 2015 Atölyeler

Fikirvizyon-Ozan İnkaya ile Karakter Tasarımı Atölyesi

Marvel Tarzı Çizgi Karakter Tasarımı Workshop iki tasarım programını kullanarak, çizim üzerinden değil de daha çok fotoğraf deformasyonuyla çizgi kahraman karakteri oluşturmayı hedeflemektedir.

Workshop Yürütücüsü Hakkında

Ozan İnkaya 1966 İstanbul/Kadıköy-Moda doğumludur.

Yüksek Okul tahsilini İngiltere Londra Ünv. Reklamcılık bölümünde tamamlamıştır.

Daha sonra yurt içi yurt dışı çeşitli reklam ajanslarında çalışmış, şimdilerde ise kendi ajansı Bikrifikir’de reklam, tasarım 3D/2D animasyon, web tasarım hizmetleri, fikrivizyon’da ise grafik tasarım, web tasarım, 3D/2D animasyon, dijital efekt alanlarında eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermektedir.

Photoshop CS5 Kitabı yazarıdır. Çeşitli dergilerde konularıyla ilgili yazılar yazmıştır.

İstanbul Doğuş Ünv. Ankara Turgut Özal Ünv. SAE Akademi ve diğer eğitim kurumlarında dersler vermiştir. Kurumsal ve workshop tarzında eğitimler vermeye devam etmektedir.

Kayıt Ol

Eren Erdoğan İle Storyboard Atölyesi

‘’Story artist ve storyboard‘’ isimli atölye çalışmasında ‘’ story artist ‘’ kavramının tanımının, storyboard uygulama alanlarının ve ideal animasyon storyboard çalışmasının standartları ve uygulamalı örnekleri ele alınacaktır.

Workshop Yürütücüsü Hakkında

Eren Erdoğan 2011 yılında Dumlupınar Üniversitesi Çizgi Film/Animasyon bölümünden mezun oldu. Görev aldığı Zzip ve Ahau adlı öğrenci kısa filmleri çeşitli film festivalilerinde gösterim hakkı kazandı. 2011 yılından itibaren başta TRT Çocuk kanalında yayınlanan Keloğlan, Anka: Anadolu Kartalları, Barbaros, Kuzucuk,Rafadan Tayfa gibi çizgi diziler olmak üzere çeşitli çizgi dizi ve oyun projelerinde Konsept Tasarımcı – Storyboard Çizeri ve animator olarak görev aldı. 2012 yılından itibaren İpek Üniversitesi Animasyon Bölümü bünyesinde bulunan animasyon stüdyosunda konsept tasarımcı, animatör, storyboard çizeri ve yönetmen olarak çeşitli projelerde görev almıştır. Şu anda İpek Üniversitesi Animasyon bölümünde öğretim görevliliği yapmakta olup Dumlupınar Üniversitesi Grafik bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

Kayıt Ol

Emre ve Emrah Çıldır İle Animasyon’un Üretim Aşamaları Ve Konsept Tasarım

Festivalimizde gerçekleştirecekleri atölye çalışmaları ile animasyonun yapım süreçleri ve konsept tasarımı hakkında sektördeki deneyimlerini aktaracaklar. Animasyonun yapım süreçlerinde yer alan; Hedef kitlenin belirlenmesi, senaryonun oluşturulması, stroyboard, kabakurgunun tasarlanması, konsept tasarımı ve altyapı çalışması hakkında atölye çalışması yürütülecektir.

Workshop Yürütücüleri Hakkında

1984 Eskişehir doğumlu olan ikiz kardeşler; Emre ve Emrah Çıldır Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olduktan sonra animasyon ve çizgi roman sektörüne hizmet vermeye başladılar. TRT ve TRT’ye bağlı yayın kanallarına çeşitli çalışmalar yaptılar. Emre Çıldır 2015 Ocak ayında Zahiri Görsel Tasarım Ofisini kurdu. Şu an Youtube için hazırladıkları “Zahiri Çocuk Kanalı” üzerinde çalışmalarını sürdürmekte ve Türk Ortodonti Derneğine “Orti” isimli karakterin devam filmini hazırlamaktadırlar.

Kayıt Ol
   

Copyright © 2017. Her Hakkı Saklıdır. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı | www.bebka.org.tr
Tasarım: İDAK MEDYA