Home > 2015 Söyleşi

1. Yaratıcı Endüstrilerde Girişimcilik Üzerine Söyleşi

Onur Şentürk

Onur Şentürk ödüllü bir yönetmendir. Şaşırtıcı olarak, bozuk İngilizcesi ve inatçılığına rağmen bir çok işe imza atmış idolleri ile işbirliği yapmıştır.

Her ne kadar asla ulaşamayacağını bilse de, zaman zaman mükemmellik takıntısı olan biridir. Saplantılarının dışında, tuhaf bir sinemasever, plak koleksiyoncusu ve inatçı bir bilgisayar oyuncusudur.

Gelecekten beklediği şey daha fazla reklam tasarlamak ve yönetmek. (Seriler halinde devam eden filmler, en azından Remedy, Valve veya Bethesda için iyi bir oyun serisi…)

 

soylesiler

Ayşe Şule Bilgiç

Adıyaman’ın Besni ilçesinde 1978 yılında doğdu. 1995’te İstanbul Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nden mezun olan Ayşe Şule Bilgiç, 2000 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni ikincilik derecesiyle bitirdi. İletişim dünyasının pek çok faklı kolunda görev alan Bilgiç, 2003 yılında “Rüzgarın Kızı” takma adıyla Hürriyet’in “Otoyaşam” ekinde “Motoyaşam” sayfasını hazırlamaya başladı. 2004 yılında televizyon ve sinema dünyasına adım atarak kendi yapım ve prodüksiyon şirketini kuran Ayşe Şule Bilgiç, aynı dönemde CNN Türk‘te “Rüzgarın Kızı” isimli motosikletli gezi programını hazırladı ve sundu. Sektörde, yapımcı, yönetmen, senarist, oyuncu olarak görev aldı.

Dr.Florian Stadlbauer

Dr. Florian Stadlbauer, Deck13 Interactive’in kurucusu aynı zamanda 2006 yılından bu yana Üst Düzey Yöneticisi’dir. Şirketin iş geliştirme ve genel yönetimi Dr. Stadlbauer’in sorumluluğundadır. Dr. Stadlbauer, aynı zamanda, Almanya Oyun Geliştiriciler Derneği’nde (GAME) ve Bölgesel Oyun Derneği gameareaFRM’de Kurul Başkanlığı görevini yürütmektedir.Gameplaces” ve “Gameplaces International” gibi etkinliklerde uzman komitesinde yer almaktadır. Florian üniversitelerde yaratıcı firmaların yönetimi üzerine birçok çalıştay ve ders vermektedir.

Mehmet Kurtuluş

1971 yılında doğdu, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Heykel Bölümü’nü bitirdi.

Aynı fakülteden arkadaşlarıyla biraraya gelerek 1995 yılında bir stop-motion animasyon stüdyosu olarak ortaya çıkan Anima İstanbul’un kuruluşunda yer aldı.

Yıllar boyunca her türlü teknikten animasyonla 500’ün üzerinde televizyon reklamının yönetmenliğini yaptı, Anima İstanbul’un yaratıcı katkıda bulunduğu dizi, belgesel ve film projelerinde post prodüksiyon için görsel efekt ekipleri oluşturdu ve bu ekiplerin süpervizörlüğünü yaptı.

Halen Anima İstanbul’da CEO olarak görev yapmaktadır.

Kötü Kedi Şerafettin, uzun yıllardır gerçekleşmesi için çaba harcadığı ve hayalini kurduğu ilk uzun metraj filmidir.

Mert Oğuzata

27 Ocak 1980 yılında Ankara’da doğmuştur. 1998 yılında mühendislik eğitimini tamamladıktan sonra Microsoft Sistem Mühendisliği (MCSE) ve Veri Tabanı Yöneticiliği (MCDBA) sertifikalarını başarıyla almıştır. Daha sonra Amerika’da MBA Extension ile Boston Northeastern University’de Telecommunication Systems Management & Development, Information Technology ve Business Administration olmak üzere 3 dalda master yapmıştır. Ardından Nokia da Ar-Ge departmanında çalışmıştır.

2008’de Türkiye’ye temelli dönüşünün ardından dünyanın görselliğe gittiğini, her alanda görselliğin ne kadar önemli olduğunu görmüş Amerika film sektöründeki çeşitli firmaları (Apple, Google, Nvidia, Microsoft gibi) gezip sistem odalarını ve çalışma ortamlarını görmüştür. Stanford Üniversitesindeki HUB’ları tek tek incelemiştir. Bu incelemelerin hepsini, Ankara’da daha iyi bir CG üretim yeri haline getirebilmek adına yapmıştır.

Şu an GFDS firması NVIDIA, SAMSUNG, EPSON, HP, WETA DIGITAL, DISNEY STUDIOS gibi firmalar ile çözüm ortaklığı yapmakta ve ortak projeler oluşturmaktadır. Deneyimli kadrosu ile mimari, savunma sanayi, sinema sektörlerine ve ileri teknoloji platformlarına üst düzey görseller, efektler ve animasyonlar yapmaktadır.

Murat Hakan Asan

1982 Ankara doğumlu olan Murat Hakan Asan Endüstri Yüksek Mühendisidir. Şu ana kadar birçok sektörde tecrübesi olan Murat Hakan Asan, animasyonun farklı birçok noktada hayatı kolaylaştırdığına şahit olmuştur ve bu sektörde yol almaya karar vermiştir. GFDS A.Ş de İş Geliştirme Direktörü olarak görev yapmaktadır.

   

Copyright © 2017. Her Hakkı Saklıdır. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı | www.bebka.org.tr
Tasarım: İDAK MEDYA