2015 Konferanslar

Home > 2015 Konferanslar

Dr. Florian Stadlbauer Executive Director Gamification Hakkında Konferans

‘Eğlencenin Ötesinde, Oyun Geliştirme Yaklaşımı ve Teknikleri ile Ürünlerinizi ve Hizmetlerinizi Geliştirme’

Gamification günümüzde sınırlı bir konu gibi algılanmakta ve özellikle Nike Plus veya Ford Eco gibi markaların pazarlama araçları olarak görülmektedir. Birçok sektör lideri bile oyun tasarlama teknikleri ile ve oyun teknolojilerinin geleneksel ekonomide ne büyük bir etkisi ve potansiyeli olduğunu bilmemektedirler. Konferans bu konuya bir ışık tutmayı amaçlıyor. Dr. Stadlbauer konuşmasında sektöre ilişkin özet bilgiler verecek ve oyun tasarlayanların temel becerilerine değinecek. Buradan hareketle, oyun tasarım tekniklerinin ürünlerde, hizmetlerde ve endüstriyel süreçlerde ne kadar büyük bir etki yaratabileceğine vurgu yaparak bazı gerçekleşmiş başarı hikayelerini anlatacak.

Emud Mokhberi ile Oktopadi Fuayeli Gösterim

Emud Mokhberi, “Oktapodi” ile 2009 Akademi Ödüllerinin En İyi Kısa Animasyon Filmine aday gösterildi. Kendisi, Los Angeles’taki UCLA Film ve Televizyon Okulu ve Fransa Paris’teki Gobelins l’école de l’image mezunudur. Digital Domain and Sony Pictures’ta teknik yönetmen ve karakter animatörü olarak çalışmıştır. Bir yazar ve yönetmen olarak, Dreamworks Animasyon’a orijinal bir uzun metraj konsept geliştirmiş ve satmış ve Fransa Paris’teki La Petite Reine için senaryolar yazmış ve görsel gelişimi yönetmiştir. Dünya çapındaki festivaller, stüdyolar ve konferanslarda Oktapodi’nin yapımını tanıtmaktadır. Şu anda Rutgers Üniversitesi’nde film çalışmaları ve senaryo yazma eğitimi vermektedir.

emud-mokhberi-octopedia

Sinem Sakaoğlu Stop Motion Animasyon Film- ‘Kara’nın Yapım Süreci

1974’te doğdu. İzmir Amerikan Koleji’nde ve Hacettepe Üniversitesi‘nde okudu. Uzun yıllar Los Angeles’ta yaşadı. 2004’te Almanya’ya taşındı. animation-school-hamburg’da eğitim aldı. 2005 yılında, yazdığı ve animasyonlarını gerçekleştirdiği ilk kısa filmi Eva, 15’den fazla uluslararası festivalde gösterildi, Slamdance (2007) jüri özel ödülü aldı. Yine 2005’te yaptığı Bo adlı animasyon filmi Hamburg Uluslarasi Animasyon Ödülleri’nde birincilik, 2006 2D or not 2D Festival’de (ABD) Merit ödüllerini aldı ve 10’un üzerinde festivalde yarıştı. 2007’de Tomi Ungerer’in kitabindan uyarlanan, uluslarası gösterime giren ödüllü uzun metraj filmi Üç Haydut‘un yapım ve animasyon yönetmenliğini üstlendi. 2010’da Alman televizyonun uzun soluklu kahramanlarından Sandman’in uzun metraj stop-motion filmini yönetti, Sandman Avrupa’da gösterime girdi, 20’den fazla festivalde gösterildi, pek çok ödül aldı. Sakaoğlu, bir yandan stop motion agirlikli reklam filmleri çekiyor, bir yandan da 2013’e Alman Animasyon Ödülleri’nde senaryosuna jüri özel ödülünü alan uzun metraj stop motion projesi Kara ve ilk live- action uzun metraj filmi olacak Çarpık Ev üzerinde çalışıyor. Sakaoğlu Hamburg’da yaşıyor.

   

Copyright © 2017. Her Hakkı Saklıdır. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı | www.bebka.org.tr
Tasarım: İDAK MEDYA