Home > Paneller

1. Yüksek teknolojili sektörlerde bir iletişim aracı olarak animasyon

Nezih Kanbur

24 Haziran 1974’te İstanbul’da doğmuştur. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nü bitirmiştir. Türkiye’de ilk 3D Studio Max Türkçe kitaplarını yazan Nezih Kanbur, ilaç firmalarına ve medikal alanda faaliyet gösteren firmalara tanıtım animasyonları hazırlamıştır. Ayrıca 2007 yılında lise fizik derslerine yönelik eğitici animasyonlar ve sonraki süreçte Tübitak’ın akıllı tahta projesinde kullanılmaya yönelik animasyonlar hazırlamıştır. Serbest olarak medikal, interaktif-eğitim, tv-reklam ve mimari gibi alanlarda çalışmalara devam etmektedir.

Nurşen Sarı

1991 yılında Yıldız Üniversitesi’ni bitiren Nurşen Sarı, doktorasını 2006 yılında İ.T.Ü’ de Elektronik ve Haberleşme anabilim dalında tamamlamıştır. 1994 senesinde İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde ‘İki-boyutlu Kafes Parametrelerinin Sınırlı Veri Alanlarından Hesaplanması’ konulu tezi ile elektronik ve haberleşme dalında çalışmalar yapmıştır. 2010 senesinde DAKA-Y projesi Ship Survivability Ödülünü kazanmıştır. Aynı zamanda TÜBİTAK tarafından 2014 ve 2012 senelerinde en iyi ürün geliştirme ödüllerine layık görülmüştür. Birçok ulusal ve uluslararası projede yer alan Nurşen Sarı, savunma sanayiinde 20 yılı aşkın tecrübesi ile Festival kapsamında panelimizde yer alacaktır

Pedro Romao

1988’de Lizbon Teknik Üniversitesi’nden mezun olan Romão, 1992 yılında CPU Consultores Gruop bünyesinde çalışmaya başlamıştır. CPU Group’da çalıştığı sürede şehir planlama ve mimari tasarım ve sunum geliştirme teknikleri üzerine uzmanlaşmıştır. Arqui300’un ortağı ve mimari direktörü olarak çalışmaya başlamıştır. Manisa, Bursa ve Trabzon olmak üzere Türkiye’de büyük çapta birçok mimari projede bulunmuştur.

Selda Oğuzata Kurman

1981 yılında Ankara’da doğmuştur. Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirmiştir. Ticaret hayatına 2003 yılında Savunma Sanayi alanında 1971 yılından bu yana faaliyet göstermekte olan aile Şirketi Atakent firmasında Dış İlişkiler Koordinatörü olarak başlamış ve firmadaki görevini 2010 yılında İş Geliştirme Direktörü olarak devam ettirmiştir. 2010 Yılında firmaya bağlı olarak 3 boyutlu Görsel çözümler konusunda çalışmalarda yer almıştır. Daha sonra uzun yıllar Amerika’da bulunmuş ve 2013 yılında Ankara’da Mert Oğuzata ile birlikte 3 boyutlu ileri teknoloji hizmetler sunan Global Future Designs and Solutions firmasını kurmuştur. Firma başta bünyesinde yapılandırdığı hibrit sistem yapısı ile Amerika’da Silikon kanalında başarı hikâyesi olarak yer almış, kısa zamanda her biri alanında başarılı ekibiyle ilklere imza atmıştır. Şuanda, Nvidia, Samsung, Epson gibi Dünya’nın önde gelen firmaları ile çözüm ortaklığı yapmakta ve AR-GE’ler geliştirmekte olan firmada Satış ve Pazarlama Direktörü olarak görev almaktadır.

2.Reklamcılık sektöründe animasyon karakterlerin iletişimde başarısı

Caner Apaydın

2008 yılında Anadolu Üniversitesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun olmuştur. Eski adıyla Euro RSCG yeni adıyla Havas’ta Peugeot, Reckitt Benckiser, İstikbal, Yurtiçi Kargo, Air France markalarının reklam yazarlığını yapmıştır. Ardından Leo Burnett ve Grey’de P&G, Nike, Ülker gibi markalar için çalışmıştır. 2012 yılında Alametifarika kadrosuna dahil olan Apaydın, halen Alametifarika’da Garanti Bankası ekibinde Kreatif Ekip Lideri olarak görev almaktadır.

Mehmet Kurtuluş

1971 yılında doğmuştur. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Heykel Bölümü’nü bitirmiştir. Aynı fakülteden arkadaşlarıyla bir araya gelerek 1995 yılında bir stop-motion animasyon stüdyosu olarak ortaya çıkan Anima İstanbul’un kuruluşunda yer almıştır. Farklı teknikler uygulanmış animasyonlu 500’ün üzerinde televizyon reklamının yönetmenliğini yapmıştır. Anima İstanbul’un yaratıcı katkıda bulunduğu dizi, belgesel ve film projelerinde post-prodüksiyon için görsel efekt ekipleri oluşturmuş ve bu ekiplerin süpervizörlüğünü yapmıştır. Halen Anima İstanbul’da CEO olarak görev yapmaktadır. Kötü Kedi Şerafettin, uzun yıllardır gerçekleşmesi için çaba harcadığı ve hayalini kurduğu ilk uzun metraj filmidir.

3. Uluslararası Pazarda Animasyon Sektörü Özelinde Pazarlama

Arcan Kıral

1973 yılında İstanbul’da doğmuştur. Lisans eğitimini Marmara Üniv. Güzel Sanatlar Fakültesi’nde tamamlamıştır. Aynı üniversitenin sosyal bilimler enstitüsünde yüksek lisans programına başlayıp tez aşamasında bırakmıştır.

3-6 yaş grubu okul öncesi çocuklarla atölyeler düzenleyip masallar yazmıştır ve Türkiye’de ilk ‘masal atölyesi’ni yaratan kişi ünvanını almıştır.

Yirmi yıllık reklamcılık geçmişinin 16 yılını çocuk iletişimi üzerine çalışmalar yaparak geçiren Arcan Kıral şu an kendi tasarım ve danışmanlık şirketi Ark Works’de çalışmalarını sürdürmektedir.

Uluslararası Pazarda Animasyon Sektörü Özelinde Pazarlama

Ayşe Şule Bilgiç

Adıyaman’ın Besni ilçesinde 1978 yılında doğmuştur. 1995’te İstanbul Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nden mezun olan Ayşe Şule Bilgiç, 2000 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni ikincilik derecesiyle bitirmiştir. İletişim dünyasının pek çok farklı kolunda görev alan Bilgiç, 2003-2007 yılları arasında Rüzgarın Kızı, Gönül Salıncağı ve Pulsar gibi projeleri gerçekleştirmiştir. 2007 yılında Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu’nu kurmuş ve hikaye ve senaryosunu kurguladığı çizgi film sektörüne, kendi yarattığı “Pepee” karakteriyle damgasını vurmuştur. 2013 yılında Leliko, RGG Ayas ve Pisi isimli yerli çizgi dizi filmlerde senarist ve yapımcı ünvanı ile yer almıştır. Bilgiç, şu anda Düşyeri Stüdyolarındaki yöneticilik görevinin yanı sıra, “Planet Çocuk” televizyon kanalının Genel Yayın Yönetmenliği görevini de yürütmektedir.

Sevilay Bozdemir

1993 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Sevilay Bozdemir, 1992’de TRT İstanbul Televizyonu’nda video montajcı olarak göreve başlamıştır. 2001 yılından itibaren TRT İstanbul Televizyonunda yapımcı ve yönetmen olarak çalışmalarını devam ettirmiştir. 2000-2001 yılları arasında, yetişkin belgesellerinde yapımcılık, yönetmenlik yapmıştır. Çocuk programları üzerine çalışarak uzmanlaşan Bozdemir, 2004 yılında Çocuk ve Gençlik Programları Müdürü olmuştur. 1 Kasım 2008’de yayına başlayan TRT ÇOCUK kanalının kurulum aşamasında görev almıştır. TRT Çocuk Kanalında 2015 yılına kadar müdür olarak görevini devam ettiren Bozdemir, şuanda  TRT İç Yapımlar Koordinatörlüğü’nde prodüktör olarak çalışmaktadır.

Varol Yaşaroğlu

1968 yılının Mart ayında İzmir’de doğmuştur. İzmir Atatürk Lisesi’ni bitirmiştir. İ.T.Ü İnşaat Mühendisliği’nden 1989 yılında mezun olmuştur. İ.Ü. İktisat Fakültesi-Para Banka Bölümü’nde master yapmıştır. “Bilişim dünyası ile mizah dünyasını birleştiren” yaratıcı uygulamaları ile özelikle TV, internet, mobil ortamlarında, yazılı ve görsel mecralar için projeler üreten Grafi2000 Prodüksiyon firmasının kurucusudur. Firması ile “Grafi2000.com – İnternet sitesi”, “Koca Kafalar ile Baba Haber Bülteni – TV Programı”, “Öyle Bir Geçer Zaman Ki – TV Dizisi, “Benim Adım Gültepe”- TV Dizisi, Fırıldak Ailesi” gibi birçok projeye imza atmıştır.

4. Animasyon dünyasında son trendler

Elif Karaata

Oyun tasarımcısı, proje yöneticisi ve hikâye anlatıcısıdır. Beş yıl sektör deneyimi ardından 2005 yılında Tersane Tasarımı, 2007 yılında Zibumi Oyun Geliştirme Stüdyosu’nu kurmuştur. Zibumi olarak 2008 yılında kurulan Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi’ne (ATOM) kabul edilen ilk geliştirici gruplarından biri olmayı başarmışlardır. Ortaklarıyla birlikte başarılı oyunlara ulusal ve uluslararası ölçekte imza atmıştır. 25 milyondan fazla oynanışa sahip oyunları mobil ve PC platformlarında oyuncularla buluşmuştur. 2012 yılında Türkiye’nin en başarılı 25 iş kadını arasına seçilmiştir. Aynı yıl Zibumi ekibi olarak da en başarılı 10 girişim arasına seçilmenin gururunu yaşamıştır. 2013 yılında üstlendiği ATOM Program Yöneticiliği görevini sektör çalışmalarına ve proje yönetim desteğine ağırlık vererek sürdürmektedir.

Özgür Atamer

Maçka Endüstri Meslek Lisesi-Dekoratif Sanatlar Bölümü’nü bitiren Atamer, reklamcılık sektörüne MovidaPlus’ta başlayıp sırasıyla Piramit, Alametifarika, TBWA İstanbul, UltraRPM, Öykü Dialoque International, Communique’de sanat yönetmeni ve kreatif direktör olarak görev almıştır. Kristal Elma, Effie, Marketing Türkiye’nin düzenlediği yarışmalarda bir çok ödülü olan Atamer, 2004-2008 yılları arasında IAA Uluslararası Reklamcılık Derneği – Genç Profesyoneller Türkiye Başkanlığı’nı yapmıştır.

IAA Uluslararası Reklamcılık Derneği Üniversitelerarası Reklam Yarışmaları’nda, MediaCat Felis ödülleri ve Canlandırma Festivali’nde jüri üyesi olarak yer almıştır. IAA’in ‘Reklamcılar Tahtaya’ etkinliklerini düzenleyen Atamer, 18 yıl reklamcılık sektöründe yer aldıktan sonra 2011 yılında, Animasyon Cumhuriyeti’ni kurup ve animasyon yönetmenliği yapmaktadır.

Serhan Barut

1981 yılında İstanbul’da doğmuştur. 2000 yılında Hayat Bağları dizisinde stajyer reji asistanı olarak başladığı iş hayatına tonemaister ve teknik yönetmen olarak devam etmiştir. 2006 – 2008 yılları arasında Ciner Yayın Holding bünyesindeki kanallarda yardımcı yönetmenlik ve program yönetmenliği yapmıştır. 2008 yılından itibaren çeşitli dramalarda kurgu, post-prodüksiyon, reji asistanlığı, yardımcı yönetmenlik yapmıştır. 2013 yılından itibaren ise, dizilere, sinema filmlerine ve reklam filmlerine görsel efekt yapan şirketlerde, ekip şefi, efekt koordinatörü ve efekt supervizörü olarak kariyerine devam etmektedir.

Simay Dinç

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden 2005 yılında mezun olmuştur. Girişimcilik ruhuyla 10 yıl süresince Amerika’dan Asya’ya farklı ülkelerde eğitim, staj ve hayalindeki projeleri gerçekleştirmek için araştırma yapma fırsatı bulmuştur.  Türkiye’nin ilk yaratıcı girişimcilik köyü Yenicarohori projesini oluşturmuştur. Oyunder’in yönetim kurulu üyesi ve Women in Games Türkiye’nin kurucusudur. Alanında sahip olduğu başarıları sayesinde yapımcısı olduğu Recontact Istanbul, Apple tarafından 2015 yılında Türkiye’den en iyi mobil oyun seçilmiştir. Simay Dinç aynı zamanda Kıraarthane Games’in de kurucu ortağıdır. Kadın girişimciliğine fırsat tanıyan ve kadın liderliğindeki şirketlere yatırım yapan Arya Women’s Investment Platform’un medya lideridir. MIAD İnovasyon Komisyonu Başkanlığını yapmakta olan Simay Dinç, aynı zamanda The Rising Tide Europe’da Melek Yatırımcı olarak yer almakta ve yaratıcı endüstrilere yatırımlarını sürdürmektedir.

   

Copyright © 2017. Her Hakkı Saklıdır. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı | www.bebka.org.tr
Tasarım: İDAK MEDYA